ABD’nin New Jersey eyaletinin “Record” üniversitesi siyasi bilimler öğretmeni “Eric Davis” den Hz. Ali (a.s) türbesine ziyaret ve övgüler.
ABD’nin New Jersey eyaletinin “Record” üniversitesi siyasi bilimler öğretmeni “Eric Davis” İmam Ali /a.s) haremi şerifini ziyaret etti ve mekanın Irak ve dünya dinleri, fırkaları ve mezheplerinin bir arada yaşama ve birliktelikleri için en uygun yer olduğunu dile getirdi.
imamali-a haber sitesinin haberine göre; “Eric Davis” beraberindeki unesco heyeti ve Kufe üniversitesi siyasi bilimleri öğrencisiyle necefe düzenlediği ziyarette Hz. Ali (a.s) türbesini ziyaret etti. Bu akademik heyet Hz. Ali türbesinin halkla ilişkiler bölümünün görevlilerinden, türbenin tarihi ve kültürel boyutu hakkında geniş bilgi alarak türbenin farklı yerlerini inceledi.
Eric Davis, şöyle dedi: bu benim ikinci ziyaretim ve bugüne kadar Kufe üniversitesinde Hz. Ali’nin türbesi ve necef hakkında konuşmalar yaptım. Bu mukaddes mekân, Şii, Sünni, Hristiyan ve diğer taifelerin insani ve milli vahdeti ve birlikteliği için çok önemli bir yerdir. Ülkenin batı eyaletlerindeki Ehlisünnet öğrencileriyle de yaptığım görüşmelerde onların da aileleriyle beraber birtakım zorluklara rağmen Hz. Ali’yi ısrarla ziyaret ettiklerini ve türbeye çok önem verdiklerini gördüm.
Eric Davis konuşmasının devamında: be Hristiyan olmama rağmen bu mekana geldiğimde kendimi, kendi ibadethanemizde ve huzurlu ve barışçıl hissediyorum ve bu tamda alemi yaratanın istediği şeydir. Aynı şekilde bu türbe tüm kavimlerin, fırkaların bir olmaları ve vahdeti için en iyi mekandır.
Eric Davis beyanının diğer kısmında “Record” üniversitesinin tarihçesinden bahsederek dedi: Record üniversitesi ABD’nin New Jersey eyaletinde 1766 tesis edildi ve geçtiğimiz kasım ayında 250.yılını kutladık. Aynı zamanda birkaç Müslüman öğrenci bu üniversiteden mezun oldu ki onlardan biri “Hâni Mevla’dır ve hâlihazırda hakimlik yapmaktadır. Kendisi New Jersey eyaletinin 1976 buyana en genç hakimidir.
Eyad El-Anber Unesco’nun Kufe üniversitesindeki muavini dedi: Amerika bilgi teknolojileri “IREX” ile üniversite öğrencilerinin gençleri arasında ortaklaşa bilgi evi kurmayı düşünüyoruz. Bura da hedefimiz birlik ve beraberlik içerisinde yaşamayı beyan etmek ve yaymaktır. Bu doğrultuda ülkenin değişik yerlerinden ve tüm mezhep ve dinlerinden toplam 20 en iyi öğrenciyi bir araya getirmek ve bu şekilde milli kimlik altında dayanışma sağlayarak yaşanılacağını göstermektir.