Hz. İmam Hüseyin (a.s), Hz. İmam Zeynel Abidin (a.s) ve Hz. Ebulfazl’in Mübarek Doğum Günü

Hz. İmam Hüseyin (a.s), Hz. İmam Zeynel Abidin (a.s) ve Hz. Ebulfazl’in Mübarek Doğum Günü

Allame Tabatabaî Kur’an Nesli Derneği her yıl olduğu gibi bu yılda Hz. İmam Hüseyin (a.s), Hz. İmam Zeynel Abidin (a.s) ve Kerbela’nın Alemdarı Hz. Ebulfaz’in doğum gününü büyük bir coşkuyla kutladı. 
 
Programın sunuculuğunu Kur’an kursu öğretmenlerinde Zeynep Varol üstlenmişti. Program yine Kur’an kursunun yetiştirmiş olduğu Kadir Akbalık hocanın güzel sesiyle Kur’an-ı Kerim’i tilavet etmesiyle başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra Kevser Kurumları Başkanı Ş. Kadir Akaras günün anlam ve önemine binaen konuşma yaptı.
 
Konuşmasında değindiği başlıca hususlar şunlardır:
Mübarek Şaban ayında dünyaya gelen Hz. Hüseyin (a.s), Hz. İmam Zeynel Abidin (a.s) ve Hz. Ebulfazl’ın mübarek doğumu tüm İslam alemine kutlu olsun. 
Allah’ın bir takım özel lütuf ve nimetleri vardır. Allah, biz insanlara özel lütuflarda bulunmuş, bir takım özel hediyeler vermiş ve bizleri sevindirmiştir. Recep, Şaban ve Ramazan ayları da bu özel nimetlerdendir. Hediyeler, lütuflar içerisinde yine hediye ve lütuflarda bulunmuştur. Bizlere fırtınalı denizlerde meşale olan insanların doğum günleri Şaban ayı içerisindedir. Bu mübarek insanlar yolumuzu aydınlatan, fırtınalı günlerde kaybolmamızı engelleyen hidayet meşaleleridirler. Özel günlerde alınan, verilen hediyeler, nimetler özel şükrü gerektirmektedir. 
 
Münacatı Şabaniye de bunlara ilave olarak farklı bir hediyedir. Bu münacatın bir bölümünde İmam Ali (a.s) şöyle buyurmaktadır: Allahım! Sen beni mahrum edersen, kim bana rızık verecektir? Eğer sen bizi düşürür, yıkarsan kimdir bize yardım edecek olan?” 
Allah bize yardım edendir ve ondan başka güç yoktur. Var olduğunu sandığımız güçler, güç değildir. Onlar, Allah’ın da Kur’an-ı Kerim’de buyurduğu gibi örümcek ağı gibidirler. En ufak bir sartıntıyla yok olup giderler. Gücün tek kaynağı Allah’tır. 
“Allahım! Eğer sen bizi suçlarımızla hesaba çekecek olursan, biz de senin affına sığınırız.” 
Bazen çocuklarımıza öfkelenip, kızarız. O an çocuğumuz “hani beni seviyordun” dese hemen yumuşar ve o an affederiz. Allah, bize derse ki “Sen suçlusun” bizde deriz “Allahım! Ben de senin affına sığınırım. Eğer günahlarımı karşıma çıkarıp koyarsan ben de senin merhametini karşına çıkarırım yani merhametine sığınırım.”
“Allahım! Ömrümü heba ettim, ölüm gelip kapımı çaldı ve ben senden gaflet ettim.”
Şaban ayında “Münacatı Şabaniyye” okumak gönüller için ciladır. İçinde bulunduğumuz durumun dilidir bu münacat. Seven ve sevilenin fısıldamalarıdır, gönül sözüdür. İmam Ali (a.s), sevdiği Allah ile böyle konuşuyor münacatı şabaniyyede. Biz de diyoruz ki Allah’ım biz İmam Ali’nin idrakine sahip değiliz ama onun buyurmuş olduğu cümlelerle sana yakarıyor ve onun istediklerini istiyoruz. 
 
Allah-u Teala, ülkemizi, milletimizi belalardan korusun, birlik ve beraberliğimiz bozmak isteyenlere fırsat vermesin, bizleri Kur’an ve Ehlibeyt yolundan ayırmasın. 
 
Programın ilerleyen bölümünde yine Kur’an Nesli Derneği’nin yetiştirmiş olduğu Mehdi ve Raziye Koca kardeşler günün anlamını barındıran ilahileriyle kulakların pasını sildiler. Akabinde Kadir Akbalık hocanın tek başına okuduğu ilahi gönülleri mest etti. 
 
Programın bitiminde ise Allame Tabatabai Kur’an Nesli Derneği’nin bütün zahmetini göğüsleyen kurs müdürü Ş. Veli Koca teşekkür ve kapanış konuşması yaptı. Bu doğum gününü aslında Hak’ın yanında olan  ve batıla karşı duran herkesin kutlaması gerektiğini vurguladı. 
Son olarak da Ş. Musa Aydın’ın duası ile pasta kesimine geçildi.
 
İmam Hüseyin (a.s) , İmam Zeynelabidin (a.s) ve  Hz. Ebulfazl Abbas’ın doğum gününü coronanın unutturmasına izin vermemek için Kuran Nesli Derneği ailesi olarak, sosyal mesafeyi koruyarak bina bina gezip pasta dağıtıldı.