Görme engelli iki öğrenci parmaklarıyla Kuran-ı Kerim'i okuyarak hafız oldu

Görme engelli iki öğrenci parmaklarıyla Kuran-ı Kerim'i okuyarak hafız oldu

Ankara'da görme engelli iki öğrenci parmaklarıyla Kuran-ı Kerim'i okuyarak hafız oldu.

Ankara'da 13 ve 14 yaşındaki görme engelli iki öğrenci gözleriyle göremediği Kur'an-ı Kerim'i parmaklarıyla görerek hafız oldular. Deprem bölgesinden gelerek Ramazan ayının son günü hafızlığını tamamlayan Bilal Taha Ardıç deprem anında yaşadıklarını anlattı.

Yüzde yüz görme engelli olarak dünyaya gelen Hamza Muhammet ve Bilal Taha Ardıç, ailelerinin yol göstermesiyle başladıkları eğitimlerine, Kani Karaca Görme Engelliler İmam Hatip Ortaokulu'nda devam etti. Park Avenue Mescidi'nde Ramazan ayı boyunca kabartma Kur'an-ı Kerim yardımıyla mukabele okuyarak çevresindekilerin beğenisini toplayan Ardıç, Ramazan ayının son gününde hafız olmanın çok güzel bir duygu olduğunu belirtti. Mescitte cuma günleri kabartma yazıdan hutbe okuyan genç hafız görenleri kendisine hayran bıraktı.

Yüzde yüz görme engelli olarak dünyaya gelen 13 yaşındaki Hamza Muhammet, bu sene katıldığı Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nda ikincisi olarak engellerin azimle aşılabileceğini gösterdi. Küçük yaşta dedesinin yol göstermesiyle hafızlığa ilk adımını atan Muhammet, "Ailem bana bu yolu öğretti. Şimdi bizim görme engellilerin farklı bir Kur'an-ı Kerim'i var. Biz o yazıyı öğrendikten sonra da hafızlığımıza devam ediyoruz. Ben bir 1 yıl önce başladım hafızlığa. Şimdi de hafızlığım devam ediyorum. İnşallah 1 sene içinde veya seneye Allah izin verirse hafız olacağım" dedi.