Film Önerileri

Film Önerileri

Bir Film Hayatınıza Dokunabilir!

-Kertenkele (Marmoulak) 2004

İşlemediği bir suç yüzünden hapishaneye düşen hırsız Rıza (Kertenkele Rıza), onu ve diğer mahkumaları “adam” etmeye kararlı hapishane müdüründen molla kılığında hapisten kaçarak kurtulur. Yıllardır imamı olmayan bir sınır kasabasına varır ve sahte pasaportunu beklerken molla rolüne iyiden iyiye bürünür. Bir komedi filmi olmasına rağmen sizi bir çok yerde kritik sorularla başbaşa bırakıyor: bir hırsızla bir mollayı ayıran çizgi iyi ve kötüyü, dönemin İran’ını, değişen yargıları size sorgulatıyor. 

 

-Elveda Dost 2003

İran'da gerçekleşen İslam Devriminin ardından Batı Devletleri Saddam'ı İran'a karşı destekler ve sekiz yıllık savaş empoze edilir. İranlı yiğitlerin bu zor şartlar altında gerçekleştirdikleri mukaddes savunma savaşında yaşadıkları nice hikayeler vardır. İşte onlardan üçü.

 

-Her Çocuk Özeldir

Her Çocuk Özeldir,  problemli bir çocuk ve onun hayatını değiştiren bir öğretmenin hikayesini anlatıyor. 8 yaşındaki Ishaan Awasthi, hiç kimse tarafından taktir edilmeyen bir çocuktur. Okulda dersleri kötüdür, üstelik arkadaşları ile de sık sık kavga eder. Arkadaşları, öğretmenleri ve ailesi tarafından dışlanan Ishaan, ailesi tarafından disipline sokulması için yatılı okula gönderilir. Burada da durum pek farklı değildir. Ta ki resim öğretmeni Ram Shankar ile yanışana kadar. Ishaan’ın çok mutsuz ve yalnız bir çocuk olduğunu fark eden Ram, bunun nedenini araştırmaya başlar. Onun aslında çok özel bir çocuk olduğunu anlayan öğretmen, sabır ve özenle Ishan’ın kendisini bulmasına yardımcı olur.

 

-Hz. Muhammed (s.a.a) Allah'ın Elçisi

İranlı yönetmen ve senarist Mecid Mecidi yapımı, 2015 yılı İran filmi. Film, 7. yüzyıl’da Mekke'de, İslam peygamberi Hz. Muhammed Mustafa’nın (s.a.a) çocukluk ve ilk gençlik döneminde gelişen olayları konu ediyor. Filim, Hz. Resul-ü Kibriya Efendimizin (s.a.a) 12 yaşına kadarlık çocukluk dönemi ve doğumundan önce yaşanan tarihi olayları içeriyor. Filmin yapımına 2007 yılında başlanmış ve 2014 yılına kadar yedi yıllık bir sürede tamamlanmıştır.

 

-Altın ve Bakır

Seyyid Rıza, çok sevdiği eşi Zehra Sadat hastalanınca, Medresede ders verme işine ek olarak ev işlerini ve çocuk bakımını da üstlenir. Gecesini gündüzüne katıp halı da dokuyunca gözleri artık iyi görmemeye başlar. Artık Kur'an okuyamaz ders veremez hale gelir. Onları üzmemek için eşine ve diğer akrabalarına bu konuyu açmaz...

 

-Kalbi Kırık

Emir Ali ve Nefes aynı sınıfta okuyan zıt görüşlü üniversite öğrencileridir. Dindar genç ve oyun peşindeki kız, öğretim görevlisinin talimatı üzerine bitirme tezlerini birlikte hazırlamak zorundadırlar. Bu da çiftin birbirini tanımasına ve dünyaya yekdiğerinin gözüyle bakmasına sebep olur..