New York'ta Müzayede

New York'ta Müzayede

Bazı nadir ve zarif yazılmış Kur'an nüshaları ve 200'den fazla İslami sanat eseri New York'ta açık artırmaya çıkarılacak.

Bu müzayede de zarif Kur'an'lar, örneğin 12. yüzyıla kadar uzanan İran yada Orta Asya'ya ait çok güzel Kufi hattında yazılmış nadir bir Kur'an yaprağı ilk fiyat olarak 313 bin dolara açık artırmaya sunulacak.

Müzayedeye sunulacak diğer bir eser altın yaldızlı yeşim metal bir rahl , Ali b. Muhammed Mektub el Eşrefi'nin hat sanatıyla yazmış olduğu Kur'an'ın bir cüzünü içeren nüshadır ve büyük olasılıkla Mısır'da 1370 yılında İbrahim El Amidi tarafından tezhib sanatıyla süslenmiştir.

Özel kolleksiyonlardan çok nadir örnekler , örneğin Timur döneminden zarif çömlekler, Türkiye'de yapılan kil çömlekler, astronomi, matematik ve tıpta üç önemli eski elyazma müzayede açık artırmaya sunulacak eserler arasındadır.

Açık artırmada ayrıca 14.-15. yüzyılları arası Timur dönemi ile ilgili beş nadir kırık çini eser satışa sunulacak. Bu çini eserler 1973 yılında Fransa'da bir tavan arasında bulunmuştur.

 

kaynak: iqna

 

                     

 

 

              Youtube Kanalımıza Gitmek İçin Tıklayın