Fransalı Müslüman Çift Kur’an Okumayı Öğreten Oyuncak Bebek İcat Etti

Fransalı Müslüman Çift Kur’an Okumayı Öğreten Oyuncak Bebek İcat Etti

Fransalı Müslüman Çift Kur’an Okumayı Öğreten Oyuncak Bebek İcat Etti

Fransalı Müslüman aile “Cennet” adındaki kızlarından ilham alarak çocukların oyun halindeyken daha rahat Kur’an öğrenebilecekleri oyuncak bebek icat ettiler.

Semira ve Adil adındaki bu çift 4 yaşındaki kızlarının daha rahat Kur’an öğrenebilmeleri için bir şeyler yapmak istediler. Aynı zamanda Kur’an hocası olan Semira, oyuncak bebek icat etmeğe karar verdi. Projesini gerçekleştire bilmek için eşiyle Çin’in doğusunda yer alan sahil şehri Shantou’ya gitti. Bir fabrikayla anlaşan Semria belli sayıda üretimine anlaştı.

Fransa’nın Chantilly şehrinde arkadaşları tarafından büyük ilgiyle karşılanan projesini seri üretimini gerçekleştirmesini, Dubai gibi Arap ülkelerinde satmasını eşinden isteyen Semira, oyuncak bebeklere kızlarının adı “Cennet’i” verdi.

Kız çocuklarının sevdiği, İslami giysiler giydirilmiş Barbie’ye benzeyen bu bebek Kur’an-ı Kerimden Kısa sureleri okuyor ve karşıdaki çocuğun onu tekrarlamasını sağlıyor.

Çocuklara Kur’an öğretmenin Müslümanlar arasında çok eski bir gelenek olduğunu ancak yöntemlerin gün geçtikçe değiştiğini dile getiren Fransız çift, bu yöntemin küçük yaştaki çocuklarda Kur’an öğrenmelerine büyük katkı sağlayacağını ve çocukların oynarken daha rahat öğrenebileceklerini dile getirdi.

Kaynak: İQNA Haber Ajans